Министарство одбране Републике Србије
 
15.11.2017.

Честитке министра одбране поводом Дана пешадије и Дана Копнене војске



Честитка поводом Дана пешадије
 
Свим припадницима пешадије честитам 16. новембар – Дан рода.
 
Захваљујући стручности и оспособљености, успевате у савременим и сасвим новим условима рада да изградите и одржите наређени ниво оперативних способности и функционално одговорите намени и задацима рода настављајући традицију јунака Колубарске битке дужу од стотину година.
 
Сигуран сам да ћете у предстојећем периоду оспособљеност ваших састава подићи на још виши ниво, што ће допринети укупном развоју Копнене војске. Честитам вам празник, уз жељу да у томе успете.
 
Честитка поводом Дана Копнене војске
 
Свим припадницима Копнене војске честитам 16. новембар – Дан вида.
 
Настављајући традицију српске војске и јунака са Колубаре дужу од једног века, у години обележавања за српски народ и Војску историјски значајног јубилеја – Првог светског рата, упркос сложеним условима у којима раде, јединице Копнене војске су у овој години реализовале бројне постављене задатке, постигле добре резултате у обуци и оспособљавању и успеле да одрже захтевани ниво оперативне способности.
 
Успешно извршавајући задатке у Копненој зони безбедности, показујете висок ниво обучености и професионализма доприносећи јачању угледа Војске, али и Републике Србије у целини. У добром делу сте искористили објективне могућности за опремање својих јединица савременим наоружањем и војном опремом.
 
Уз жељу за пуно успеха и уверење да ћете и у наредном периоду професионално извршавати наменске задатке и допринети афирмацији вида у целини, честитам вам празник.