Министарство одбране Републике Србије
 
31.10.2017.

Унапређење сарадње с Уједињеним Краљевством



Државни секретар Александар Живковић примио је команданта Прве дивизије Оружаних снага Уједињеног Краљевства Велике Британије и Северне Ирске генерал-мајора Ралфа Вудиса.
 
Државни секретар Живковић упознао је саговорника са активностима које Министарство одбране реализује у функцији подршке остваривању спољнополитичких циљева Републике Србије. Истакао је да Србија политику одбране базира на војној неутралности, остварујући сарадњу са партнерима и на Истоку и на Западу. Он је нагласио и значај регионалне сарадње, истакавши да је економски просперитет услов за мир и стабилност у региону.
 
Као посебно значајно Живковић је издвојио чињеницу да је тренутно стање односа Уједињеног Краљевства и Републике Србије у области одбране најбољи део укупних билатералних односа две земље.
 
Саговорници су констатовали да је важан индикатор квалитативног и квантитативног унапређења сарадње у области одбране то што је ове године по први пут потписан План билатералне војне сарадње, са значајним бројем активности и проширеним областима сарадње.
 
Размењени су ставови о модалитетима и перспективама сарадње у области одбране у наредном периоду, са посебним акцентом на заједничку обуку и вежбовне активности.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА