Министарство одбране Републике Србије
 
18.10.2017.

Састанак министра одбране са представницима компаније Чешка Збројовка



Министар одбране Александар Вулин састао се данас са представницима компаније „Чешка Збројовка“ на челу са Лубомиром Ковариком, председавајућим борда директора којi су иницирали разговоре о успостављању сарадње Србије и Чешке у области производње наоружања и војне опреме.
 
Реч је о компанији познатој по производњи стрељачког наоружања у светским оквирима, те су се саговорници сагласили да би заједнички пројекти били још један у низу доприноса врло активној укупној сарадњи две земље.
 
Министар Вулин је рекао да Србија унапређује свој законски оквир у области производње и наоружања и војне опреме и усклађује га са модерним европским законодавством у склопу пута придруживања Европској унији, те се стога веома брзо очекују и законска решења која ће олакшати инвестирање страног капитала у српске фабрике одбрамбене индустрије.
 
Министар одбране Александар Вулин је нагласио да Министарство одбране поздравља и подржава успостављање сарадње чешке компаније с ЈП „Југоимпорт СДПР“ у областима од заједничког интереса и изразио наду да ће се у току посете представника компаније „Чешка Збројовка“ договорити конкретни кораци у циљу операционализације те сарадње.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА