Министарство одбране Републике Србије
 
15.10.2017.

Безбедносна ситуација у Србији је стабилна



Оцењујући безбедносну ситуацију у земљи стабилном, министар одбране Александар Вулин истакао је да „у потпуности контролишемо не само своју територију него и сва дешавања на њој, у складу са нашим законским овлашћењима“.



- У потпуности, такође, контролишемо мигрантску кризу и њене последице и не дозвољавамо да се било каква политичка, или било која друга нестабилност, прелије на наш простор. Грађани Републике Србије могу да буду мирни и сигурни док имају овакву Војску Србије.

Говорећи о безбедносним изазовима, министар је рекао да су они делом свима познати и то свакако јесте мигрантска криза и њене последице.

- Такође, то је верски и политички екстремизам који прети свакој земљи на свету, па наравно и Србији, не у мањој мери. Постоје, наравно, и изазови о којима припадници наших обавештајних служби и те како брину, и није баш то за сваки разговор и свако појављивање, али, као што видите, све је мирно и све је добро, а то никад није случајно. Кроз ову земљу је прошло милион људи који нису наши држављани без и једног јединог инцидента и то није случајно, и не може да буде случајно. Да није рада, између осталих, и наших обавештајних служби, и то врло далеко од граница наше земље, не би Србија била тако сигурна и мирна.

 
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
15.10.2017
mp4 (145,22 MB)
Министар Вулин о безбедносној ситуацији у Србији