Министарство одбране Републике Србије
 
10.10.2017.

Унапређење сарадње са страним војним представницима акредитованим у Србији




У оквиру планских активности, начелник Управе за међународну војну сарадњу капетан бојног брода Милан Коњиковац, са сарадницима, реализовао је редовно тромесечно информисање представника војнодипломатског кора у Београду и Београдске асоцијације војних изасланика.

Капетан бојног брода Коњиковац истакао је значај континуитета сусрета, ради објективног сагледавања кључних активности Министарства одбране. Похвалио је кооперативан приступ у припреми и реализацији активности, што додатно унапређује не само сарадњу, већ доприноси подизању нивоа узајамног разумевања, битног за унапређење сарадње и целокупних односа.

Анализирајући сарадњу у протеклом периоду, саговорници су изразили задовољство квалитетом и квантитетом реализованих планских и ванпланских активности. Договорена је динамика приоритетних активности до краја године, у складу са Планом сарадње са страним војним представницима.

Обострано је пренето опредељење да се сарадња подигне на виши ниво, о чему ће се разговарати током усаглашавања активности за 2018. годину.

Састанку су присуствовали доајен војнодипломатског кора у Београду и председник Београдске асоцијације војних изасланика пуковник Томас Ахамер, вицедоајен војнодипломатског кора пуковник Леонтин Илие и потпредседник Београдске асоцијације војних изасланика потпуковник Адао Едуард да Силва.