Министарство одбране Републике Србије
 
25.09.2017.

Министар одбране честитао Дан Уметничког ансамбла "Станислав Бинички"




Свим припадницима Уметничког ансамбла Министарства одбране „Станислав Бинички честитам 26.септембар – Дан Ансамбла.

Тог дана 1899. године, наређењем министра војног Краљевине Србије, формиран је у Београду „Београдски војни оркестар“. Више од једног века следите непрекидну уметничку традицију очувања и неговања војничких песама и других музичких форми. Војни музичари и оркестри заузимају значајно место у Министарству одбране и Војсци Србије. Одабиром добрих репертоара имате несумњив утицај у стварању система вредности и укуса публике како војне популације, тако и  оне у грађанству.

У протеклом периоду на достојанствен начин презентује уметничко биће Министарства одбране и Војске Србије и афирмисали сте се као квалитетан музички колектив. Поред наступа на међународној сцени, својим концертима које приређујете у сарадњи са домаћим саставима из музичке уметности, прави сте показатељ вредности војне културне баштине у овој области.

Верујем да ћете и убудуће успешно реализовати планиране пројекте и активности из области културе и традиција како у Министарству одбране, тако и на државном нивоу и остваривати запажене резултате.