Министарство одбране Републике Србије
 
23.09.2017.

Бесплатно школовање у Београдској пословној школи




Министар одбране Александар Вулин присуствовао је свечаном потписивању уговора између Министарства одбране и Београдске пословне школе којим се члановима породица припадника Министарства одбране и Војске Србије омогућава бесплатно школовање у тој високој струковној школи. Уговор су потписали пуковник Слађан Ристић, начелник Управе за традицију, стандард и ветеране Управе за људске ресурсе Министарства одбране и професор др Ђуро Ђуровић.

Обраћајући се присутнима министар Вулин је истакао да и потписивање уговора о донацији Београдске пословне школе Војсци показује да је Министарство одбране посвећено побољшању стандарда припадника Војске.

- Потписаним споразумом омогућује се да деца свих наших припадника која буду желела да се упишу у Београдску пословну школу, и која прођу одговарајуће тестове, могу бесплатно да се упишу у ту цењену високу струковну школу и своје школовање заврше без материјалних оптерећења за њихове родитеље. То је начин да покажемо како бринемо о сваком нашем припаднику, о квалитету живота припадника Војске, али исто тако да се покаже колико и сви други у Србији брину и воле Војску и њене припаднике. То је наш начин да покажемо припадницима Војске Србије да то што су обукли униформу и постали припадници војске није погрешна одлука, да их људи у Србији цене и поштују, да их воле и да су спремни да буду ту кад то Војсци треба.
- Чланови породица наших припадника сада знају да могу да одшколују своју децу потпуно бесплатно, рекао је министар одбране и нагласио да ће тако наставити да се ради не само у Београду већ и у свим великим и малим градовима, где год постоји прилика да се побољша материјални положај припадника МО и ВС.

- За сада можемо да кажемо да смо припремили значајно повећање плата, припремамо и велики пројекат стамбене изградње, какав није рађен још од времена социјалистичке Југославије, да водимо рачуна код уписа наше деце у вртиће, па ево сада и у високу школу. Бринемо и кад је реч о запослењу супруга наших припадника. Министарство одбране, Влада Републике Србије и врховни командант брину о сваком припаднику Министарства одбране и Војске Србије, који треба да зна да смо ту увек кад је тешко, рекао је министар Александар Вулин и додао да је то начин да Министарство одбране покаже колико добро сарађује и са људима који новац зарађују на тржишту, али и колико сви они цене и поштују нашу војску.

Присутнима се обратио и директор Београдске пословне школе проф. др Ђуро Ђуровић који је истакао да сви запослени у Београдској пословној школи високо цене напоре које припадници Министарства одбране и Војске Србије чине на својим радним местима у очувању државног суверенитета и територијалног инегритета Србије и безбедности свих грађана наше земље.

- Једном речју, ви сте чувари мира наших грађана. Нашу љубав и поштовање према оном најлепшем што Србија има, а то је њена војска, показујемо и на овај начин. Потписујући уговор о бесплатном школовању деце припадника Војске и донирањем новца за куповину сунчаних наочара за пилоте Војске Србије, желели смо да у историји остане записано наше поштовање и љубав коју осећамо према нашој војсци, рекао је поред осталог др Ђуровић.


 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
23.09.2017
mp4 (82,68 MB)
Потписивање