Министарство одбране Републике Србије
 
12.09.2017.

Потписан Уговор о сарадњи ВФЦ „Застава филм“ и Телевизије Храм




У конференцијској сали Дома Војске Србије потписан је Уговор о сарадњи између ВФЦ „Застава филм“ и Телевизије Храм којим се регулишу обавезе у припреми и реализацији емисије „За Христољубиву војску“ на тој новој, а већ веома запаженој телевизији. Уговор су потписали главни и одговорни уредник Телевизије Храм протојереј ставрофор Стојадин Павловић и директор Војнофилмског центра „Застава филм“ потпуковник Горан Иконић.

Свечаном потписивању су присуствовали државни секретар у Министарству одбране Александар Живковић, начелник Управе за односе с јавношћу капетан бојног брода Петар Бошковић и начелник Одељења за верску службу Управе за људске ресурсе ГШ ВС пуковник Саша Милутиновић.

Како смо сазнали од уредника емисије „За Христољубиву војску“ Славољуба Марковића, потпуковника у пензији, превасходни циљ емисије је информисање шире јавности, а посебно припадника Министарства одбране и Војске Србије, о верској служби и животу у војсци, те неговање духовних и моралних вредности и традиција српске војске.

- Кроз различите садржаје у три информативне рубрике, емисија ће континуирано да доприноси најважнијем циљу а то је развој оперативних способности Војске Србије, пре свега кроз неговање моралних и духовних вредности и поштовање верских права свих њених припадника. Славна традиција српске војске је неисцрпан извор материјала за емисију и драгоцено надахнуће данашњих и будућих бранилаца отаџбине, рекао је уредник Славољуб Марковић.   
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
12.09.2017
mp4 (23,21 MB)
Протојереј ставрофор Стојадин Павловић
12.09.2017
mp4 (22,47 MB)
Директор ВФЦ "Застава филм" потпуковник Горан Иконић
12.09.2017
mp4 (9,35 MB)
Потписивање Уговора