Министарство одбране Републике Србије
 
11.09.2017

Положени венци на споменик Сенћанској бициПредседник Републике Србије Александар Вучић састао се данас у Сенти са  председником Мађарске Јаношем Адером поводом обележавања 320 година од Битке код Сенте.

Током сусрета делегација, председник Вучић захвалио је Мађарској на подршци европском путу Србије и изразио задовољство успешним развојем односа Србије и Мађарске, нагласивши да су политички, економски и културни односи двеју земаља на високом нивоу.
 
"Стабилност и успешан развој односа Србије и Мађарске су у приоритетном интересу обеју земаља. Од јануара до јула 2017. године робна размена достигла је 818,7 милиона евра, што указује на пораст поверења пословног света у обе земље", истакао је председник Вучић. Он је нагласио да у Србији постоји повољно и стимулативно пословно окружење и сигурност за инвеститоре, као и да су мађарска улагања и учешће мађарских компанија у заједничким пројектима добродошли. Председник Вучић је додао да је интензивирање сарадње двеју земаља могуће у областима инфраструктуре, саобраћаја, енергетике, пољопривреде, водопривреде, телекомуникација, туризма и прекограничне сарадње.
 
Председник Адер је истакао да су билатерални односи на највишем нивоу и  да се политички дијалог и лични односи руководстава двеју земаља константно унапређују, истакавши да заслуга за унапређење тих односа у великој мери припада председнику Вучићу. „Мађарска подржава улазак Србије у ЕУ и спремна је да своја искуства у преговорима са ЕУ подели са Србијом“, нагласио је мађарски председник.

Након сусрета, председници Александар Вучић и Јанош Адер положили су венце на Споменик јунацима Сенћанске битке.
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
11.09.2017
mp4 (153,75 MB)
Говор председника Вучића
11.09.2017
mp4 (30,6 MB)
Састанак
11.09.2017
mp4 (53,5 MB)
Свечана седница
11.09.2017
mp4 (44,78 MB)
Полагање венаца