Министарство одбране Републике Србије
 
08.09.2017

Сусрет в.д. помоћника министра за политику одбране и заменика амбасадора САДВршилац дужности помоћника министра одбране за политику одбране Милан Мојсиловић састао се са замеником амбасадора САД у Београду Куртом Донелијем.
 
Сусрет је реализован у склопу припрема за учешће делегације Министарства одбране Републике Србије, на чијем ће челу бити в.д помоћника министра за политику одбране, на Конференцији за изградњу интегритета „Пројектовање стабилности/добро управљање и изградња институција одбране“ која ће се одржати од 11. до 13. септембра 2017. године у Вашингтону. Планирано је да на конференцији вођа делегације Републике Србије има излагање на тему миграторне кризе и изазова са којима се институције наше државе у том контексту суочавају.
 
Поред разговора у вези са учешћем на Конференцији, саговорници су током састанка разменили и мишљења о актуелним питањима међународне безбедности и сарадњи у области одбране САД и Србије, са посебним освртом на најважније активности које следе у билатералној војној сарадњи до краја 2017. године.