Министарство одбране Републике Србије
 
07.09.2017.

Министар Вулин примио заменика министра одбране Ирана Калантарија



Mинистaр одбране Александар Вулин примио је заменика министра одбране и подршке Оружаним снагама Исламске Републике Иран Насролаха Калантарија.
 
Министар Вулин упознао је саговорника са активностима које Министарство одбране реализује у функцији подршке остваривању спољнополитичких циљева Републике Србије. Истакао је да Република Србија политику одбране базира на војној неутралности, остварујући сарадњу са партнерима и на Истоку и на Западу. Нагласио је и значај регионалне сарадње, истакавши да је економски просперитет услов за мир и стабилност у региону.
 
Министар Вулин пренео је неопходност поштовања норми међународног права и захвалио иранској страни на принципијелној подршци нашим легитимним напорима за очување суверенитета на Косову и Метохији. Нагласио је опасност од пријема тзв. „Косова“ у међународне организације, попут Унеска и Интерпола.
 
Са замеником министра одбране и подршке Оружаним снагама Исламске Републике Иран Насролахом Калантаријем одвојене разговоре имао је и в.д. помоћника министра за политику одбране Милан Мојсиловић, током којих су разматрана питања и могући облици будуће сарадње у области одбране.
 
Разговорима у Министарству одбране присуствовао је и амбасадор Ирана Хосеин Мола Абдолахи.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
07.09.2017
mp4 (62,01 MB)
Састанак са министром Вулином