Министарство одбране Републике Србије
 
31.08.2017.

Министар Вулин у Медија центру „Одбрана“



Министар одбране Александар Вулин обишао је данас Медија центар „Одбрана“ у београдском Дому Војске. Том приликом, начелник Управе за односе са јавношћу капетан бојног брода Петар Бошковић информисао је министра одбране о организационој структури и капацитетима те специјализоване војне установе Управе за односе са јавношћу Министарства одбране Републике Србије која извршава задатке у оквиру новинско-информативне и издавачке делатности и организације догађаја у згради Дома Војске Србије.
 
Министар Вулин је  том приликом изјавио да Војска Србије поклања велику пажњу војном издаваштву и култури и да ће наставити да води рачуна како да свим грађанима Србије понуди могућност да се упознају са војном историјом, али да се упознају и са стварањем културе у војсци.
 
- Војска Србије ће, кроз свој издавачки центар, покренути и едицију „Ратник“ и то ће бити едиција у којој ће о својим успоменама, али и о својим размишљањима, о ономе што су доживели, али и ономе како процењују реалност и како виде будућност, говорити наше најистакнутије ратне старешине. Време је да покажемо да смо веома поносни на људе који су се борили за своју земљу, људе који су учествовали у ратовима које Србија није тражила, али их је водила са највећом вештином и са највећом способношћу да се буде и хуман и војник – нагласио је министар Вулин.
 
Према његовим речима, у едицији Ратници, говориће наше најистакнутије старешине, говориће наши најистакнутији официри, говориће људи који су задивили читав свет својим херојским отпором, који су задивили читав свет својом ратном вештином, а све нас учинили поносним својом хуманошћу и војничким знањем.
 
Током обиласка, министру Вулину је представљена богата историја Дома Војске, некадашњег Ратничког дома, као и свечани салони и репрезентативне сале различитих намена којима то здање данас располаже. Након обиласка галеријског простора, министар Вулин је посетио и депо у коме се чува богата уметничка збирка Галерије Дома Војске.
 
Данашњи обилазак био је и прилика за сусрет са члановима Уметничког ансамбла "Станислав Бинички" и редакције магазина „Одбрана“. Министру Вулину представљена је новинско-информативна делатност установе, која обухвата издавање магазина „Одбрана” и уређивање веб портала Медија центра „Одбрана”.
 
Министар је, такође, информисан и о издавачкој делатности Медија центра „Одбрана”, која од свог формирања, до данас, бележи готово неколико хиљада објављених наслова.
 
Медија центар „Одбрана“ формиран је почетком 2010. године, у оквиру реорганизације Министарства одбране. У том процесу објединио је све делатности и задатке некадашњег Новинског центра „Одбрана”, Војноиздавачког завода и Централног дома Војске Србије.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
31.08.2017
mp4 (142,89 MB)
Посета
31.08.2017
mp4 (109,96 MB)
Изјава министра Вулина