Министарство одбране Републике Србије
 
16.08.2017.

Још хиљаду професионалаца у строју Војске



- Ове године је, до данас, у Војску Србије примљено 820 професионалних војника, а до краја године ће 968 професионалних војника заузети своје место у редовима Војске Србије. Поред њих, још 46 официра ће преузети своје командне дужности до краја године и на тај начин додатно ојачати редове наше војске, изјавио је министар одбране Александар Вулин током данашњег обиласка Центра за обуку логистике у Краљеву.


Према његовим речима, на тај начин се решава један од главних проблема Војске Србије - попуна припадницима, како би наша војска могла да испуни све своје задатке, да се понаша одговорно и у складу са законима, као и у складу са очекивањима наше земље.

- Влада Републике Србије и врховни командант ће учинити све да се материјални положај поправља и да се врши одговарајућа попуна. Можете бити сигурни да, док је војска оваква, наш свакодневни живот и уопште наш начин живота биће сачувани и безбедни. Војска Србије ће наставити да спроводи своје уставне обавезе, а Влада Републике Србије и врховни командант су ту да омогуће несметано функционисање, да омогуће да се изврши попуна наших јединица и да, у складу са потребама, можемо да одговоримо на сваки задатак – нагласио је министар Вулин.

Министар Вулин је указао да Министарство одбране увек настоји да са локалном самоуправом има најбоље могуће односе, а тако и јесте, јер је то важно за живот грађана Краљева, као и за свакодневни живот наших припадника.


- Тридесет година није изграђен ни један војни стан у Краљеву и мислим да је време да се то промени. Министарство одбране је свакако спремно да учествује у томе, а сигуран сам да локална самоуправа препознаје потребу да помогне својим суграђанима који су припадници Војске Србије. За полигон “Берановац“, где се често одржавају ауто трке, мото трке и бициклистичке трке можемо да кажемо да је и он један важан део инфраструктуре који је битан и за град Краљево. Разговарали смо и о аеродрому, о потреби његовог завршетка и ја сам сигуран да ће ресорно министарство у сарадњи са Војском Србије врло брзо изаћи са конкретним предлогом онога што заиста можемо да урадимо – нагласио је министар Вулин.

Током данашње посете гарнизону Краљево, министар Вулин, у пратњи начелника Генералштаба Војске Србије генерала Љубише Диковића и команданта Команде за обуку генерал-потпуковика Ђокице Петровића, обишао је припаднике Центра за обуку логистике Команде за обуку у касарни „Рибница“, где их је заменик команданта тог центра потпуковник Милан Терзић информисао о тежишним задацима и стању у једници. Министар Вулин присуствовао је и практичној обуци у управљању моторним возилима кадета 139. класе Војне академије на аутодрому ''Берановац''.


У касарни „Рибница“ министар Вулин састао се и са градоначелником Краљева Предрагом Терзићем и начелником Рашког управног округа Небојшом Симовићем.

Симовић је, након сусрета, изразио захвалност Министарству одбране и Војсци Србије, који су на територији тог округа били увек ту са својим народом, кад год је то затребало у случају елементарних непогода, указујући, такође, на стратешки значај развоја аеродрома „Лађевци“ за тај округ.

Заменица градоначелника Краљева, Марица Мијаиловић истакла је да су данашњи разговори представника тог града са министром Вулином били изузетно корисни и плодоносни и односили су се на теме које су стратешке за развој града Краљева, међу којима су аеродром „Лађевци“, Дом војске у том граду, станоградња за припаднике Војске Србије, као и аутодром „Берановац“.
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
16.08.2017
mp4 (136,2 MB)
Изјава министра Вулина
16.08.2017
mp4 (127,53 MB)
Начелник Рашког округа
16.08.2017
mp4 (103,44 MB)
Заменица председника општине Краљево
16.08.2017
mp4 (36,57 MB)
Посета