Министарство одбране Републике Србије
 
16.08.2017.

Изашао је нови број „ОДБРАНЕ“



Ремонтом старих и набавком нових авиона и хеликоптера, повећањем броја сати налета и подизањем нивоа стручне и оперативне оспособљености припадници 204. ваздухопловне бригаде, доказане не само у извршавању борбених задатака, већ и у акцијама помоћи становништву, спремају се за нови, дуго чекани узлет српског војног ваздухопловствa, каже командант тог састава Восјке Србије пуковник Жељко Билић у интервјуу за „Одбрану”.

Читаоцима новог броја препоручујемо и тему о културној баштини Србије. Сопоћане, Стари Рас, Ђурђеве Ступове, Петрову цркву угрозило је све оно што угрожава и Нови Пазар – дивља градња, депоније смећа, небрига и уздржавање од примене прописа. За сада УНЕСКО не размишља о скидању те целине с листе светске баштине, али прати ситуацију. А она је – алармантна. 

Војна новина доноси и написе о задацима Регионалног центра Министарства  одбране Београд, Речној флотили, међународним спортским надметањима у планинском трчању на Копаонику, као и снимању новог телевизијског серијала „Немањићи – рађање краљевине”, у репрезентативном објекту Гарде, у ловишту „Добановци”.

Екипа нашег магазина пратила је и овогодишњи „Тенковски биатлон”, најатрактивнију дисциплину Међународних војних игара, на коме је 20 тенкиста наше војске одмеравало снаге са колегама из 19 земаља, на Полигону „Алабино”, надомак Москве. Наши тенкисти су у финишу заузели шесто место, а пекари Војске Србије, који су уз пекарске демонстрирали и вештине руковања оружјем, у дисциплини „Пољска кухиња”, пласирали су се на трећу позицију.

ТЕМА – Културна баштина Србије: КОЦКАЊЕ С БЛАГОМ
У ФОКУСУ – Министар Вулин на Међународним војним играма у Руској Федерацији: ПОТВРДА ПРИЈАТЕЉСТВА
ИНТЕРВЈУ – Пуковник Жељко Билић, командант 204. ваздухопловне бригаде: НОВИ УЗЛЕТ
ОДБРАНА – Дан речних јединица и Речне флотиле: СНАГА ПАНОНСКИХ МОРНАРА

Регионални центар Министарства одбране Београд: ГРАЂАНИ У ОДБРАНИ
ДРУШТВО – Речни бојни брод „Сава”: JЕДИНСТВЕНО КУЛТУРНО ДОБРО

Са снимања серије „Немањићи”: ОТРГНУТО ОД ЗАБОРАВА

Човек, рат и смрт: ПОТИСКИВАЊЕ СТРАХА

ФЕЉТОН – Војне параде (4): ЛАБУДОВА ПЕСМА

КУЛТУРА – Бисер непролазног сјаја – Галерија Дома Војске Србије: УМЕТНОСТ НА ДАР

СПОРТ – Осми CISM Тренинг камп на Копаонику: ИСПУЊЕНА ОЧЕКИВАЊА

СПЕЦИЈАЛНИ ПРИЛОГ – Век и по од предаје утврђених градова Србији: ВЕЛИКА ПОБЕДА КНЕЗА МИХАИЛА

„ОДБРАНУ“ можете купити на киосцима „ШТАМПЕ“ и „ФУТУРЕ ПЛУС“, у „ВОЈНОЈ КЊИЗИ“ у Васиној улици 22, у Београду, по цени од 100 динара, а дигитално издање на порталу www.novinarnica.net.