Министарство одбране Републике Србије
 
10.08.2017.

Припадници Копнене војске на вежби у Русији



Припадници 37. механизованог батаљона Треће бригаде Копнене војске учествују на тактичкој вежби са бојним гађањем Западног војног округа у Руској Федерацији.

У току вежбе, која је почела 6. августа на полигону „Кириловски“ у Виборском рејону Лењинградске војне области, српски војници су са својим руским колегама извршили марш и поседање додељеног рејона у условима дејствовања диверзанстских група и незаконитих оружаних формација непријатеља, извели извиђачко-истраживачка дејства у додељеној зони одговорности, затим еластичну одбрану и уништавање ваздушно-десантних група и обухватних одреда непријатеља.

Осим унапређења нивоа обучености за извршавање наменских задатака, циљ вежбе је јачање интероперабилности двеју војски, а вежба представља својеврсну прилику за усаглашавање стандарда за извођење заједничких тактичких вежби у будућности.

Припадници Копнене војске Војске Србије су једини припадници страних оружаних снага на овој вежби. На вежби се користе опрема, наоружање и возила којима су опремљени припадници оружаних снага Руске Федерације.

Српски војници данас ће одиграти и фудбалску утакмицу са руским колегама.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
10.08.2017
mp4 (102,87 MB)
Покривалица