Министарство одбране Републике Србије
 
08.08.2017.

У интересу војске и спорта



Шеф Делегације Републике Србије при Међународном савету за војне спортове CISM бригадни генерал Синиша Радовић и председник Скијашког савеза Србије Владета Радивојевић потписали су данас Меморандум о сарадњи између Скијашког савеза Србије и Министарства одбране. Потписивању Меморандума присуствовао је државни секретар Министарства одбране Александар Живковић.


Меморандум дефинише међусобна права, обавезе и одговорности везане за успостављање партнерских односа две институције, који треба да допринесу афирмацији скијања и сноуборда у Србији и да побољшају услове за наступ војне скијашке репрезентације на домаћим и међународним такмичењима.

Председник Скијашког савеза Србије Владета Радивојевић захвалио jе генералу Радовићу на подршци коју ће Министарство одбране пружити тој спортској организацији. Он је оценио да је Меморандум први корак у успостављању ближих односа Министарства и Савеза и додао да се нада да ће међусобна сарадња допринети, пре свега, квалитету скијања и афирмацији тог спорта.