Министарство одбране Републике Србије
 
02.08.2017.

Обраћање генерала Диковића члановима делегације оружаних снага САД



Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић обратио се данас делегацији оружаних снага Сједињених Америчких Држава коју чине бригадни генерали и контра-адмирали, недавно унапређени у генералске чинове, а коју предводи пензионисани генерал Филип Бридлав, претходни командант снага НАТО у Европи. 



Том приликом, генерал Диковић се осврнуо на глобалну и регионалну безбедносну слику из угла Војске Србије, планове наше војске у изградњи способности и најзначајније активности војно-војне сарадње са САД. 

Према речима начелника Генералштаба, безбедносна ситуација на Балкану је стабилна, али постоје одређене структуре и снаге које могу ту стабилност да наруше. Он је посебно указао на значај сарадње свих земаља у борби против заједничких изазова и претњи на глобалном нивоу, а као веома успешан пример сарадње истакао је сарадњу наше војске са Националном гардом Охаја у деценији за нама. 



Окупљенима се обратио и помоћник министра спољних послова за безбедносну политику амбасадор Бранимир Филиповић, чије је излагање било посвећено безбедносној политици наше земље. Он је нагласио да је Србија данас кључни фактор за стабилност у региону, и да је препозната као део решења, а не као део проблема. 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
02.08.2017
mp4 (94,32 MB)
Обраћање генерала Диковића