Министарство одбране Републике Србије
 
02.08.2017.

Осми CISM тренинг камп на Копаонику



 
На Копаонику се од 9. јула до 7. августа.одржава 8. CISM тренинг камп „Копаоник 2017“ на коме учествују војни спортисти из Министарства одбране и Војске Србије у атлетици, војном пенатлону, оријентирингу, борењу (џудо, бокс, кик-бокс) и футсалу-жене. Тренинг камп се реализује на 51. скијашком полигону Копаоник.
 
У првом делу кампа војни оријентирци имали су успешан наступ на међународном такмичењу у оријентирингу„Копаоник ОПЕН 2017“, након чега је у сарадњи са СД „Јасеница“ реализован петодневни едукативни оријентиринг тренинг камп.

Осим свакоднeвних тренинга, организована су и два стручна предавања проф. др Соње Радаковић и др потпуковника Николе Чикириза са Војномедицинске академије који су војне спортисте упознали са методама опоравка у тренажном процесу и исхраном спортиста.
 
На крају реализације кампа од 4. до 6. августа биће одржано такмичење 7. CISM Челенџ куп у планинском трчању „Копаоник 2017“, у којем ће поред екипе домаћина, учествовати и екипе Оружаних снага Румуније, Пољске, Словеније, Босне и Херцеговине, Македоније и Црне Горе.
 
Учеснике тренинг кампа и такмичења 15. јула 2017. године обишао је шеф Делегације Републике Србије при Међународном савету за војне спортове CISM бригадни генерал Синиша Радовић.
 
Организатори кампа су Министарство одбране и Војска Србије, технички организатор је Делегација Републике Србије при Међународном савету за војне спортове CISM. Реализацију тренинг кампа и такмичења подржали су Општине Рашка, Брус и Лепосавић, МК Ресорт, ЈП Скијалишта Србије, НП Копаоник, Атлетски савез Србије и СД „Јасеница“.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА