Министарство одбране Републике Србије
 
21.07.2017.

Начелник Генералштаба испратио припаднике Војске Србије на Међународне војне игре



Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић испратио је синоћ припаднике Војске Србије који су рано јутрос са београдског аеродрома „Никола Тесла“ отпутовали у Москву, ради  учешћа на Међународним војним играма у Руској Федерацији.

Пожелевши такмичарима успех на предстојећим надметањима, генерал Диковић је истакао да је реч о јединственом такмичењу у којем учествујемо већ четврту годину заредом, остваривши запажене резултате.

– Ви сте изабрани да, као најбољи у својим саставима, представљате своје јединице и Војску Србије у целини. Добро је да међу вама има искусних такмичара и уверен сам да ћете се достојно борити на полигонима у Руској Федерацији и показати да припадници Војске Србије увек стреме ка победи! – истакао је начелник Генералштаба.

– Ово надметање је одлична прилика да, у међународном окружењу покажемо колики значај придајемо оспособљености, колико смо јаки, обучени и научени да оно што имамо на најбољи начин употребимо. Свима вама желим срећан пут, добро здравље, војничку срећу и много успеха на предстојећим Међународним војним играма. – додао је генерал Диковић.

Испраћају припадника Војске Србије присуствовао је и командант Копнене војске генерал-потпуковник Милосав Симовић.

Међународне војне игре ће трајати до 12. августа на војним полигонима у Руској Федерацији, док ће се тимови Војске Србије такмичити у две дисциплине. Екипа од 20 тенкиста Војске Србије, поред 18 других екипа, такмичиће се у најатрактивнијој дисциплини игара – „Тенковском биатлону“, док ће се осмочлана екипа надметати у дисцилини „Пољска кухиња“, уз учешће још седам различитих војних репрезентација.