Министарство одбране Републике Србије
 
18.07.2017.

Српски ракеташи оборили све мете



Припадници 250. ракетне бригаде за ПВД Војске Србије, са колегама из Бугарске армије, успешно су данас извршили бојно гађање циљева у ваздушном простору на полигону „Шабла“ у Бугарској. 


Заједничком бојном гађању припадника две војске присуствовао је председник Републике Бугарске Румен Радев, који се по доласку на полигон на обали Црног мора сусрео и са замеником команданта РВ и ПВО бригадним генералом Савом Миленковићем и заступником команданта 250. ракетне бригаде пуковником Миланом Поповићем, који предводе делегацију Војске Србије.

Оцењујући вежбу оценом одлично, генерал Миленковић је истакао да су у врло неповољним метео-условима, какве до сада нису искусили, припадници 250. ракетне бригаде извршили бојно гађање и успешно оборили све мете. 


- Осим провере оспособљености послуга, гађање је имало за циљ и разбијање психолошке баријере која прати доживљај лансирања код послуга. Ово гађање изводимо четврти пут а, као и претходних година, тежили смо ка томе да се састав послуга не понавља и да што више људи учествује у лансирању и лично га доживи – нагласио је генерал Миленковић. 

Говорећи о сарадњи са бугарским колегама, он је истакао да је заједнички рад био изузетан, послуге су се заједно увежбавале, заједно припремале ракете, а и све остале активности протицале су у најбољем реду. 



Сарадња са ваздухопловним снагама Републике Бугарске, започета је 2010. године, када је извршено и прво гађање на „Шабли“, а овогодишње гађање четврти је заједнички сусрет српских и бугарских ракеташа. На полигону бугарске армије на Црном мору недалеко од Варне, припадници РВ и ПВО Војске Србије успешно су изводили гађања 2010, 2011. и 2013. године.
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
18.07.2017
mp4 (89,44 MB)
Гађање
18.07.2017
mp4 (76,99 MB)
Бригадни генерал Миленковић