Министарство одбране Републике Србије
 
13.07.2017.

Сусрет начелника генералштабова Војске Србије и ОС БиХ



Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић састао се данас у Бијељини са начелником Заједничког штаба Оружаних снага Босне и Херцеговине генерал-пуковником Антом Јелечом.


Генерали Диковић и Јелеч разговарали су о достигнутом степену билатералне војне сарадње и могућностима даљег унапређења сарадње двеју војски.

Сарадња Војске Србије и Оружаних снага Босне и Херцеговине је добра и интензивна, посебно у области војног образовања, обуке, заједничког учешћа на вежбама, као и у области атомско-биолошко-хемијске одбране, а овај погранични сусрет је прилика за њено даље унапређење, пре свега кроз конкретизацију активности у области обуке и коришћења капацитета за обуку.



Генерал Диковић је изразио уверење да активна међународна војна сарадња са оружаним снагама земаља у окружењу, коју у складу са интересима Републике Србије предузимају Министарство одбране и Војска Србије, доприноси развоју добросуседских односа, стварању атмосфере међусобног поверења и јачању безбедности у региону.