Министарство одбране Републике Србије
 
24.06.2017.

Министар Ђорђевић на бајрамском пријему



Министар одбране Зоран Ђорђевић, у име Владе Републике Србије, присуствовао је вечерас свечаној Ифтар вечери и бајрамском пријему у просторијама Исламске заједнице Србије крај Бајракли џамије, којом је обележен крај једномесечног светог муслиманског рамазанског поста и почетак Бајрама.
 mod
На свечаном пријему који је организован за представнике јавног, културног, политичког живота Србије, као и за дипломатске и представнике верских заједница у Србији, присуствовали су и представници Министарства одбране и Војске Србије.
 
Реис-ул-улема Исламске заједнице Србије Сеад Насуфовић пожелео је свим муслиманима срећан Рамазански бајрам и поручио да је сутра први дан Рамазанског бајрама и обавеза муслимана је да радост поделе с породицом, комшијама и пријатељима, као и да обиђу умрле и замоле Бога за њихов вечни мир и спас.
 
У дворишту Бајракли џамије вечерас је била постављена софра са храном и пићем за све вернике који славе почетак Бајрама.
 
Муслимани сутра славе Рамазански бајрам, један од два најзначајнија исламска празника.Рамазански бајрам обележава крај поста, и следе дани весеља – дани Бајрама.Први дан Рамазанског бајрама почиње јутарњом молитвом под називом Бајрам намаз. Организују се и јавне свечаности, људи размењују поклоне и посете. Рамазански бајрам увек пада 1. шевала (десети месец муслиманског календара) и траје три дана, а верници га сматрају "празником положеног испита".
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА