Министарство одбране Републике Србије
 
23.06.2017.

Свечаност поводом инаугурације Александра Вучића за председника Србије



У београдској Палати Србија вечерас је одржана свечаност поводом инаугурације Александра Вучића за председника Републике Србије, на којој је присуствовао велики број страних званичника, шефови држава и влада из региона, Европе и света, као и државни и војни врх наше земље, представници дипломатског кора, верских заједница и културног и јавног живота.
Inauguracija Aleksandra Vucica
Пожелевши добродошлицу приjатељима из иностранства и грађанима Србиjе, председник Вучић jе истакао да је Србија "земља добрих, храбрих, некада и претерано храбрих људи" оценивши да су људи управо оно што jе у Србиjи наjважниjе.

- Србиjа, у коjоj сте дочекани раширених руку, и отвореног срца, не сања више о неприjатељима, него ствара, на jави, приjатељства, а ми, коjе су створили ратови, желимо jедну ствар више од свега - мир", поручио jе председник Вучић.
Inauguracija Aleksandra Vucica
Према његовим речима, због тога Србиjа нема пречи задатак него да подели, са комшиjама, суседима, то убеђење, ту веру, да никоме од нас не може да буде добро, ако jе оном другоме лоше.

- Зато, желим да кажем свим нашим комшиjама на Западном Балкану, из коjег, из мени непознатог разлога сви покушавамо да побегнемео, стидећи се, неретко, и себе и других, да ће Србиjа покушавати са вама да гради мостове приjатељства и нову снагу и Eвропе и света – нагласио је председник Вучић.

Иако смо у Србиjи уредили jавне финансиjе и имамо суфицит у буџету, председник Републике је указао да су сиромашни у нашоj земљи и даље сиромашни и да мора да се ради више да би обичан народ, обични људи били много задовољниjи.
Inauguracija Aleksandra Vucica
- A, ни толики напредак, нити било какав напредак не можемо да направимо, ако не обезбедимо мир и стабилност. Tо су магичне и наjважниjе речи за све нас - поручио jе председник Вучић.

Oн jе, такође, упозорио и да смо наслоњени jедни на друге, толико, да ко год да изгуби тло под ногама, сви ћемо пасти, а према његовим речима та провалиjа, у коjу би нас таj пад одвео, нема више краjа.

Председник Вучић је поручио и да не желимо провалиjе ни у односима са великим силама, јер се нашом одлуком налазимо на европском путу и желимо да припадамо друштву уређених земаља, градимо добре односе са западним светом после децениjа проблема.
Инаугурација Александра Вучића
- Зато, и то jош о нама треба да вам кажем, што смо земља, и народ, за коjе jе, неко време, време било заустављено. Mи никада, и нигде, нисмо закаснили. Нећемо ни у будућност- закључио је председник Вучић.

Александар Вучић дужност председника Србије преузео је свечаним чином полагања заклетве у Дому Народне скупштине 31. маја, на Уставу Србије и Мирослављевом Јеванђељу.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
23.06.2017
mp4 (41,78 MB)
Долазак гостију