Министарство одбране Републике Србије
 
23.06.2017.

Сусрет министара одбране Србије и Грчке



Министар одбране Зоран Ђорђевић дочекао је министра националне одбране Републике Грчке Паноса Каменоса, који ће са грчком делегацијом присуствовати свечаном пријему поводом преузимања дужности председника Републике Србије Александра Вучића.

Ministarstvo odbrane
Била је то прилика да се још једном потврде традиционално пријатељски односи две земље, као и јасно опредељење за јачање сарадње у области одбране, која прати ниво укупних билатералних односа. Тежишно се одвија у области војног образовања и обуке, те је недавно одржана и прва заједничка вежба специјалних јединица двеју војски "FALCON 17".
 
Ђорђевић је истакао значај континуиране подршке Министарства националне одбране Грчке у вези са учешћем Србије у саставу Борбене групе Европске уније HELBROC, те је нагласио да Србија изузетно цени подршку Грчке у остваривању стратешких циљева српске спољне политике, пре свега чланству у ЕУ, као и очувању територијалног интегритета и суверенитета наше земље.
 
Министри Ђорђевић и Каменос, који су недавно потписали Меморандум о разумевању између влада две државе о сарадњи у оквиру Атинског мултинационалног стратешко-поморског координационог центра (AMSCC), сагласили су се да у наредном периоду треба очекивати потписивање још споразума којима ће се интензивирати односи Србије и Грчке у свим областима од заједничког интереса.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА