Министарство одбране Републике Србије
 
23.06.2017.

Предавање министра одбране на Војној академији




Министар одбране Зоран Ђорђевић одржао је данас предавање за полазнике 60. класе Генералштабног усавршавања и 63. класе Командноштабног усавршавања Школе националне одбране Војне академије.

Обраћајући се официрима који се усавршавају у Војној академији, министар Ђорђевић је истакао значај тимског рада у обављању послова од велике друштвене важности.

- Када се будете нашли на водећим дужностима у систему одбране, после завршетка вашег усавршавања, делегирајте обављање појединачних функција људима који су стручни за те функције, пажљиво контролишите њихов рад, и притом се увек трудите да будете истинске вође тима на чијем сте челу - нагласио је министар.

У наставку предавања, министар је говорио о оствареним финансијским ефектима и уштедама у вези са функционисањем система одбране које су постигнуте током претходног периода. Он се осврнуо и на важност свих организацијских целина, какве су сектори за материјалне и људске ресурсе, као и Сектор за политику одбране и остале пратеће целине, који сваки на свој начин доприносе квалитетном раду Министарства одбране.

Посебну пажњу током предавања министар Ђорђевић посветио је војном образовању као сегменту чији ефекти рада су видљиви у дужем временском периоду. Официри који ускоро завршавају усавршавање исказаће своје способности на руководећим дужностима у годинама које тек предстоје, што индикативно говори о важности знања које су управо стекли за будући развој нашег система одбране, закључио је министар на крају предавања.