Министарство одбране Републике Србије
 
09.06.2017.

Унапређење сарадње са страним војним представницима акредитованим у Србији



Начелник Управе за међународну војну сарадњу капетан бојног брода Милан Коњиковац, са сарадницима, одржао је састанак са дојеном и вицедоајеном војнодипломатског кора у Београду, пуковницима Иваном Јушићем и Леонтином Илиеом, као и председником Београдске асоцијације војних изасланика пуковником Томасом Ахамером. 



Капетан бојног брода Коњиковац захвалио је на кооперативном приступу у реализацији активности међународне сарадње и истакао значај успостављеног високог нивоа узајамног разумевања у стварању повољног окружења за унапређење свих видова сарадње. Пренео је спремност за наставак транспарентног и професионалног приступа у презентовању реформских  процеса у систему одбране, као и значај објективног информисања о кључним активностима Министарства одбране.

Сумирајући сарадњу у протеклом периоду, заједнички је изражено задовољство квалитетом и квантитетом реализованих планских и ванпланских активности и  договорена динамика приоритетних активности у наредном периоду, у складу са Планом сарадње са страним војним представницима.