Министарство одбране Републике Србије
 
08.06.2017.

Завршетак усавршавања шесте класе ВСБО



Полазницима 6. класе Високе школе безбедности и одбране, највишег нивоа усавршавања у систему војног школства, данас су уручена уверења о успешно завршеном усавршавању.


Свечаности су присуствовали министар одбране Зоран Ђорђевић, државни секретар Ненад Нерић, помоћник министра за људске ресурсе Милош Јанковић, ректор Универзитета одбране генерал-мајор Младен Вуруна и начелник Војне академије, генерал-мајор Горан Зековић, као и ментори.  

Уверења полазницима 6. класе уручио је министар Ђорђевић, који им је зажелео много успеха у даљем раду. 

Начелник ВСБО пуковник др Горан Жупац, подсетио је да су у класи била два министра, градоначелник Београда, четири државна службеника, шест официра Војске Србије и по један из оружаних снага Словеније, Хрватске и Босне и Херцеговине. 

–  У протеклих пет месеци показали су да поседују људске и професионалне квалитете достојне највишег нивоа усавршавања, организованог за потребе система безбедности једне земље – рекао је пуковник Жупац и додао да су за полазнике организовани сусрети са највишим представницима министарстава, начелником Генералштаба Војске Србије и директорима служби безбедности, а да је у улози предавача било више од двадесет универзитетских професора. Он је истакао да су у завршном дану петорица полазника представили своје завршне радове, како би припадници система одбране имали прилику да стекну увид у теме којима се бавила 6. класа у протеклих пет месеци.

Завршетак усавршавања шесте класе ВСБО

Високе студије безбедности и одбране организацијска су целина у Школи националне одбране у којој се једном годишње реализује највиши ниво усавршавања официра и државних службеника. Полазници тих студија су високи функционери министарстава и агенција Владе Републике Србије, Народне скупштине Србије као и других држава из региона. 

Основни циљ усавршавања, које траје 21 недељу, је образовање и припрема полазника за преузимање високих дужности у систему националне безбедности.
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
08.06.2017
mp4 (91,22 MB)
Додела диплома