Министарство одбране Републике Србије
 
06.06.2017.

Обука резервног састава Другог понтонирског батаљона Речне флотиле



Припадници резервног састава Другог понтонирског батаљона Речне флотиле ових дана на Дунаву уче нове и обнављају и утврђују понтонирске вештине стицане током ранијег служења војног рока.

Обука резервног састава Другог понтонирског батаљона Речне флотиле

Обука се изводи за специфичне задатке па послужиоци понтонских мостова, возачи-послужиоци понтонских мостова, послужиоци реморкера и ванбродских мотора, као и њихове старешине, имају пуне руке посла. 

Како је овај састав по први пут позван на војну вежбу, обрађују се општи и специјалистички садржаји индивидуалне обуке, а затим колективна, по одељењима и водовима, иза које следи и извођење водне вежбе, и све то на води која је и природна средина понтонира.

Бошко Лалић и Милисав Боторић из Врбаса, Тибор Нађидби из Бачког Градишта, Дамир Љубовић из Зрењанина и остали задовољни су пријемом у јединици, односом старешина и посебно квалитетом обуке. 

Истичу како их је ово подсетило на старе војничке дане, стекли су нова познаства и пријатељства, па препоручују како би сви требали да се опробају на оваквој војној обуци.

– Ово кажемо без икакве лажне скромности, а и колико год да се ради, годи овакво мало одсуство из наших животних свакодневица.

Обука резервног састава Другог понтонирског батаљона Речне флотиле

Новосађани се добро сећају ове понтонирске јединице која је са активним и резервним саставом током НАТО бомбардовања 1999. године, и под узбуном и авио бомбама, спајала бачку и сремску страну града, али и становници Обреновца и Лучана за време катастрофалних поплава пре три године. На ту су чињеницу поносни и садашњи припадници њеног резервног састава.
photoФОТОГАЛЕРИЈА