Министарство одбране Републике Србије
 
02.06.2017.

Унапређење сарадње са земљама Африке и Блиског истока



Министар одбране Зоран Ђорђевић примио је данас представнике амбасада Демократске Народне Републике Алжир, Државе Катар, Републике Анголе и Републике Намибије.

Унапређење сарадње са земљама Африке и Блиског истока
Разговорима су присуствовали амбасадори Демократске Народне Републике Алжир Њ.Е. Абделхамид Шебшуб и Државе Катар Њ.Е. шеик Мубарак Бин Фахад Ал Тани, саветница амбасадора Републике Анголе Ириа Ангела да Паз Коста Сантјаго, почасни конзул Републике Намибије Василије Бошковић, као и изасланици одбране Алжира пуковник Ахмед Будра и Анголе потпуковник Адао Едуардо да Силва.

Министар Ђорђевић указао је на традиционално пријатељске односе Републике Србије са земљама Африке и Блиског истока, као и на обавезу њиховог сталног унапређења. Пренео је опредељење Министарства одбране да билатералну војну сарадњу са наведеним државама интензивира у свим доменима од обостраног интереса, посебно у области војног образовања.

Унапређење сарадње са земљама Африке и Блиског истока
У духу јачања традиционално пријатељских односа, министар Ђорђевић предложио је модалитете сарадње, који би допринели подизању нивоа успостављених односа и квалитета сарадње у области одбране.
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
02.06.2017
mp4 (23,03 MB)
Састанак