Министарство одбране Републике Србије
 
25.05.2017.

Информисање страних војних представника на Универзитету одбране



Страни војни представници акредитовани у нашој земљи посетили су Универзитет одбране где их је ректор Универзитета, генерал-мајор проф. др Младен Вуруна упознао са развојем војног школства у Србији од оснивања прве Артиљеријске школе до формирања Универзитета одбране са високошколским јединицама Војне академије и Медицинског факултета ВМА.
 
Ректор је страним војним представницима објаснио организацију Универзитета одбране, говорио је о студијским програмима на сва три нивоа студија и усавршавања на којима се школују официри, кадети, студенти и цивилни студенти. Истакнуто је да је Универзитет одбране, као и остали универзитети у Републици Србији, испунио строге критеријуме које је прописало акредитационо тело Министрства просвете науке и технолошког развоја. Било је речи и о раду Кадетског парламента.
 
На крају излагања генерал-мајор проф. др Младен Вуруна истако је сарадњу са Универзитетима у Србији и међународну сарадњу кроз учешће у међународним пројектима, размени студената и професора.
 
Развој Универзитета одбране у наредном периоду генерал Вуруна види кроз повећање броја самофинансирајућих и студената из страних држава, акредитацију Генералштабног усавршавања као специјалистичких академских студија и програма Високих студија безбедности и одбране као мастер програма, повећање броја симулатора за обуку, мобилност наставника и учешће у зајдничким научноистраживачким пројектима.