Министарство одбране Републике Србије
 
23.05.2017.

Састанак министра Ђорђевића са генералом Хоџисом



Министар одбране Зоран Ђорђевић састао се данас са командантом Копнене војске Европске команде Оружаних снага САД генерал-потпуковником Фредериком Хоџисом, који борави у посети Републици Србији.

Састанак министра Ђорђевића са генералом Хоџисом 
Ђорђевић и Хоџис, разговарали су о билатералној војној сарадњи где посебан значај има реализација заједничких вежби које су усмерене на унапређење оперативних и функционалних способности Војске Србије.
 
- Изузетно смо задовољни билатералном војном сарадњом са САД и није реткост да се на обе стране управо војно-војни односи оцењују као најбоље развијен сегмент свеукупних билатералних односа наших држава, истакао је Ђорђевић.
 Састанак министра Ђорђевића са генералом Хоџисом
Као вид одличне сарадње двеју страна истакнута је сарадња у области обуке инжињеријских јединица и развоја базе „Југ“, док је о обуци у ЦУК АБХО у Крушевцу разговарано као о једном од модела будуће сарадње.
 
Генерал-потпуковник Хоџис је пренео веома позитивне утиске о сарадњи коју КоВ ЕК ОС САД има са Војском Србије и нагласио изузетан професионализам и обученост припадника Министарства одбране и Војске Србије. Истакао је значај заједничких вежби и обуке припадника копнених војски двеју земаља уз очекивање да ће се квалитет и квантитет заједничких вежби, као и других облика сарадње одржати на високом нивоу.
 Састанак министра Ђорђевића са генералом Хоџисом
Током посете Републици Србији, генерал-потпуковник Хоџис имао је одвојени састанак са начелником Генералштаба Војске Србије генералом Љубишом Диковићем, са командантом КоВ Војске Србије генерал-потпуковником Милосавом Симовићем, са начелником Војне академије генерал-мајором Гораном Зековићем, док је за представнике Школе националне одбране одржао предавње на Војној академији.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
23.05.2017
mp4 (15,35 MB)
Састанак