Министарство одбране Републике Србије
 
19.05.2017.

Отворена манифестација "Балкански скок пријатељства 2017"




Манифестација „Балкански скок пријатељства 2017“ свечано је отворена данас на спортском аеродрому „Лисичији јарак“ у Београду.

Догађај су организовали Падобрански клуб ветерана 63. падобранске бригаде „Архистратиг“ и Ваздухопловни савез Србије, уз подршку Министарства одбране, Министарства омладине и спорта, Министарства унутрашњих послова, Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и падобранских клубова „Феникс“ и „Сребрни Змај“.

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин, отварајући „Балкански скок пријатељства 2017“, поручио је да су се данас окупили људи који „пре свега воле и цене слободу“.

Више од стотину падобранаца из 14 земаља света окупило се на манифестацији насталој у сарадњи Грчке уније резервних падобранаца и  63. падобранске бригаде.

Министар одбране Зоран Ђорђевић јуче је примио делегацију учесника манифестације „Балкански скок пријатељства“ и изразио своју подршку тој активности, будући да због пута у Белорусију није био у могућности да присуствује свечаном отварању.

„Балкански скок пријатељства“ одржава се од 1993. године.
 
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА