Министарство одбране Републике Србије
 
19.05.2017.

Разговор министра одбране са подофицирима и професионалним војницима Гарде



Министар одбране Зоран Ђорђевић разговарао је данас са подофицирима и професионалним војницима Гарде Војске Србије у касарни „Дедиње“.

Разговор министра одбране са подофицирима и професионалним војницима Гарде 
У наставку непосредних разговора са припадницима Министарства одбране и Војске Србије, министар одбране је подофицире и професионалне војнике упознао са плановима за побољшање материјалног положаја припадника Министарства одбране и Војске Србије, као и са пакетом мера који ће додатно побољшати положај запослених у систему одбране.
 
Министар Ђорђевић је истакао да се велики део проблема и недоумица припадника Војске Србије може решити у отвореној комуникацији и да ће и у наредном периоду наставити са састанцима овог типа.
 
- Уговори са појединим трговачким ланцима, затим повољности за куповину књига и школског прибора, туристичких аранжмана, возила и могућности остваривања и до 7 одсто попуста за набавку горива на НИС-овим пумпама, неће решити све проблеме наших припадника, али ће побољшати положај запослених у систему одбране, рекао је министар Ђорђевић. Он је напоменуо да ће Министарство одбране константно радити на унапређењу материјалног положаја припадника Министарства одбране и Војске Србије.
 Разговор министра одбране са подофицирима и професионалним војницима Гарде
Министар Ђорђевић је додао да је недавно имао састанке и са представницима јавних комуналних предузећа која се баве зеленилом у Београду, Новом Саду и Крушевцу, као и са представницима „Србијашуме“ и „Војводинашуме“ са којима је разговарао о могућностима преузимања послова одржавања зелених површина и шумских комплекса у војним објектима. Подсетио је да је са представницима компаније СББ разговарао о помоћи за унапређењe услова за живот и рад припадника Војске Србије и МУП који своје послове обављају у саставу Заједничких снага за обезбеђење државне границе и у Копненој зони безбедности.

Ђорђевић је закључио да ће се овакви састанци са припадницима Војске Србије наставити, а да ће у разговору са јавним предузећима и приватним компанијама и даље настојати да пронађе модалитете за побољшање стандарда припадника Војске Србије.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА