Министарство одбране Републике Србије
 
18.05.2017.

Шести стручни скуп о безбедности саобраћаја и транспорта



У Дому Гарде на Топчидеру данас се одржава шести Стручни скуп о безбедности саобраћаја и транспорта у Министарству одбране и Војсци Србије у организацији Управе за логистику Генералштаба Војске Србије.
 Шести стручни скуп о безбедности саобраћаја и транспорта

Отварајући скуп, начелник Управе за логистику Генералштаба Војске Србије бригадни генерал Жељко Нинковић је истакао да, иако се у систему одбране посвећује значајна пажња безбедности њених припадника у саобраћају, све док има настрадалих и повређених лица у саобраћајним незгодама, не можемо бити задовољни.
 
- Прошле године донета је и Стратегија о безбедности војних учесника у саобраћају и од ове године морамо почети да вреднујемо докле смо стигли у њеној реализацији – нагласио је генерал Нинковић.
 Шести стручни скуп о безбедности саобраћаја и транспорта

Начелник Управе за логистику је изразио очекивање да ће, мере које ће бити предложене, дати нове импулсе за побољшање стања безбедности војних учесника у саобраћају у наредном периоду.
 
Данашњи скуп окупио је стручњаке из области саобраћаја и транспорта у Министарству одбране и Војсци Србије, који су се представили са 49 радова, као и стручњаке из области безбедности саобраћаја из наше земље.
 
Скупови о безбедности у саобраћају организују се у петогодишњим интервалима, а посебна пажња први пут је посвећена и систему транспорта у Министарству одбране и Војсци Србије.

Шести стручни скуп о безбедности саобраћаја и транспорта  
У Министарству одбране и Војсци Србије традиционално се посвећује значајна пажња безбедности војних учесника у саобраћају на путевима. Посебно се прате саобраћајне незгоде припадника система одбране војним возилима, а посебно са приватним возилима, односно када су учествовали у незгодама у својству путника и пешака, као и ефекти предузиманих превентивних мера.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА