Министарство одбране Републике Србије
 
27.04.2017.

Ђорђевић са министрима одбране Ирана и Јерменије



Министар одбране Зоран Ђорђевић састао се на марги­нама 6. Московске конференције о међуна­родној безбедности са министром одбране Исламске Републике Иран, генералом Хосеин­ом Деганом и министром одбране Републике Јерменије, Вигеном Саргсјаном.

Ђорђевић са министрима одбране Ирана и Јерменије 
У разговору са иранским колегом министар Ђор­ђевић је рекао да Ре­публика Србија види Иран као пријатељску државу са великим потенцијалима за сара­дњу у области одбран­е. Посебно је истакао могућности разв­оја сарадње у сфери војне економије, војнотехничке, војнообразовне и вој­номедицинске сарадње. Ђорђевић је нагласио да је потребно предузети конкретне кораке у циљу даљег развоја односа, а пре свега усаглашав­ање и потписивање ме­ђувладиног Споразума о сарадњи у области одбране и евентуалног отварање изасланства одбране Републике Србије у Техерану.
 
Министар одбране Ир­ана је навео да Србију сматра пријатељском земљом која je увек имала коректан и независан став према Исламској Републици. У складу с тим, сагласио се са предлозима министра Ђорђевића и истакао да је Иран  спреман да у наредном периоду учини све што је потребно да би се ств­орили услови за разв­ој шире сарадње у сф­ери одбране и економ­ије. Такође, позвао је министра одбране Србије да у наредном пер­иоду посети ИР Иран.
 
Разговарајући са министром одбране Јерменије, Вигеном Саргсјаном, Ђорђевић је нагласио да Министарство одбране наставља да води балансирану политику одбране.

Ђорђевић са министрима одбране Ирана и Јерменије 
Министар Ђорђевић је истакао да Србија изузетно цени учешће и професионалност припадника оружаних снага Јерменије у оквиру КФОР-а, кога Србија препознаје као јединог партнера наше војске у очувању мира и безбедности на Косову и Метохији.
 
Ђорђевић и Саргсјан говорили су, између осталог, и о могућностима унапређења сарадње у области одбране.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА