Министарство одбране Републике Србије
 
26.04.2017.

Анализа функционисања подофицирске подршке командовању



У Дому Војске Србије у Панчеву данас је одржан радни састанак ради анализе и дефинисања задатака за унапређење каријерног развоја подофицира и функционисања подофицирске подршке командовању.

Скупу у Панчеву присуствовали су начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић, начелници управа Генералштаба, представници Управе за организацију Сектора за политику одбране и Школе националне одбране, команданти и главни подофицири оперативних нивоа, јединица ранга бригаде и самосталног батаљона и главни подофицири Војске Србије и Генералштаба Војске Србије.

Током састанка извршена је анализа досадашње имлементације концепата обуке, стања и изазова у вези усклађивања нивоа оспособљавања током професионалног развоја подофицира и унапређења инструкторског модела обуке.



Команданти јединица Војске Србије имали су прилику да изнесу своје оцене досадашњег рада првих и главних подофицира и да дају предлоге за унапређење и надоградњу функционисања подофицирског кора.

Закључујући састанак начелник Генералштаба је истакао да су постојећи концепти у функцији и да је првим и главним подофицирима поверена улога у изградњи оперативних и функционалних способности Војске Србије.
–Њихову улогу је потребно стално анализирати и унапређивати у непосредној координацији са командном линијом – истакао је, између осталог, генерал Диковић.

У другом делу активности, учесници састанка су се упознали са начином реализације фаза основне и више обуке подофицира у Центру за обуку подофицира Команде за обуку у касарни ,,Стевица Јовановић” у Панчеву.  
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА