Министарство одбране Републике Србије
 
21.04.2017.

Честитке председника Републике и министра одбране поводом Дана Војске Србије



Честитка председника Републике поводом Дана Војске Србије
 
Свим припадницима Војске Србије честитам 23 април – Дан Војске Србије.
 
Дан Војске Србије има посебан значај у националној историји и представља трајан извор и надахнуће како српском народу, тако и нашој војсци. Историјска и традиционална веза у стварању и изградњи модерне српске државе и Војске су неизоставно потврда нових културолошких и традиционалних вредности.
 
Упркос сложеним условима у којима раде, припадници Војске Србије су у овој години реализовали бројне постављене задатке, постигли запажене резултате у обуци и оспособљавању и успели да одрже захтевани ниво оперативне способности Војске Србије. Настављајући вишевековну традицију српске Војске, припадници Војске Србије дају висок допринос просперитету наше државе и њених грађана и пружају пуну подршку јачању мира, безбедности и стабилизације у региону, као и пуног укључења наше државе у европске интеграције.
 
Сигуран да ће Војска Србије наставити пут започетих реформи и осавремењавања војне организације у чему је умногоме успела у овој години, као и да ће бити спремна да професионално одговори свим предстојећим изазовима, честитам вам највећи војни празник.
 
Честитка министра одбране поводом Дана Војске Србије
 
Свим припадницима Војске Србије честитам 23. април – Дан Војске Србије.
 
У очувању националног идентитета и континуитета државности српског народа у трајању дугом више од два века, 23. април је од изузетног значаја како за Републику Србију, тако и за Војску. Прославља се као највиши војни празник у знак сећања на Таковски устанак.
 
Професионалним извршавањем наменских задтатака Војска Србије је постигла запажене резултате на изградњи, развоју, обуци и оспособљавању наших јединица уважавајући традиционалне и имплементирајући новостворене вредности по угледу на друге модерне оружане снаге у Европи и свету.
 
Честитам вам празник, у жељи да и у наредном периоду постижете успешне резултате, да и даље будете активни чинилац безбедности у земљи и региону који ће Републику Србију водити ка просперитету и бољој будућности, уверен да ћете и у наредном периоду професионално извршавати постављене задатке и испуњавати обавезе које вам предстоје.