Министарство одбране Републике Србије
 
18.04.2017.

Састанак министра одбране са представницима војних синдиката



Министар одбране Зоран Ђорђевић састао се данас са представницима Асоцијације слободних и независних синдиката и Синдиката одбране Србије.

Представници Асоцијације слободних и независних синдиката изнели су проблеме са којима се сусрећу у своме раду и тежњи да њихови захтеви остану у домену стварне синдикалне борбе која ће донети конкретан бољитак за припаднике Војске Србије и запослене у Министарству одбране, док су представници Синдиката одбране Србије указали на неке недоумице чијим решавањем је могуће побољшати положај запослених и ефикасност њиховог рада.

Министар Ђорђевић је рекао да ће се на конкретне и реалне предлоге брзо реаговати, те да редовни састанци са представницима свих синдиката представљају отворену комуникацију која ће доприносити сталном побољшању социјалног статуса свих припадника Војске и запослених у Министарству одбране.

Део залагања за бољи социјални статус запослених у систему одбране , нагласио је, представља и најављено повећање плата које овога пута неће бити линеарно и требало би да допринесе да бољитак осете управо они са најнижим примањима.

Осим тога, Министарство одбране је донело и читав пакет мера, од уговора са појединим трговачким ланцима, преко повољности за куповину књига и школског прибора, возила, туристичких аранжмана, до попуста од 7 одсто за набавку горива на НИС-овим пумпама, које ће додатно побољшати положај свих запослених.

Министар одбране је истакао да су све наведене мере резултат непосредног дијалога са представницима синдиката, али и са свим припадницима Војске, те је најавио наставак директних разговора са подофицирима, професионалним војницима и војним службеницима у свим јединицама, како би се решавањем конкретних, појединачних проблема допринело побољшању професионалног и економског статуса  тих људи.
photoФОТОГАЛЕРИЈА