Министарство одбране Републике Србије
 
16.04.2017.

Председник Владе на Васкрс с припадницима 250. ракетне бригаде



Председник Владе Александар Вучић са министром одбране Зораном Ђорђевићем и начелником Генералштаба Војске Србије генералом Љубишом Диковићем, обишао је јутрос дежурне снаге у систему ПВО, у касарни "Народни херој мајор Милан Тепић" у Јакову, где је на Васкрс доручковао с припадницима 250. ракетне бригаде.



Вучић је честитао празник војницима и њиховим породицама, као и Војсци Србије, уз жељу да увек имамо мир, и да будно чувaју наше небо и сигурност грађана.
- Хвала вам што радите увек, и када су празници, и хвала вам на љубави према домовини - рекао је председник Владе који је поручио припадницима Војске Србије да ће, поред, модернизације војске, набавке наоружања и нових униформи, гледати и да њихова примања буду већа, нарочито војника и подофицира.

Председник Владе је истакао да је током посете било речи о модернизацији Ратног ваздухоловства и ПВО, "како бисмо још ефикасније заштитили наше небо", а додао је и да види напредак Војске у односу на период када је био министар одбране.
- Поносан сам на нашу Војску, видели смо данас модернизоване радарске системе а предстоји нам и даља модернизација система ПВО, али сам пресрећан због начина на који људи одржавају технику, од које је овде исправно 98 процената, рекао је премијер.



Он је најавио и додатно повећање броја војника као и да би наменска индустрија требало да буде мотор у развоју наше економије, запошљавања људи, али и да обезбеди даљу модернизацију и унапређење наших оружаних снага.
- У септембру ћемо имати још 300 војника више од тренутног бројног стања, а планирамо и нових 500 за следећу годину, чиме ћемо да увећамо бројно стање наше армије,  рекао је Вучић.

Премијер је потврдио да ће у крагујевачку "Заставу" бити уложено највише новца, али да инвестиције неће заобићи ни "Милан Благојевић" у Лучанима, као и да очекује скори завршетак фабрике у Узићима, уз решавање питања фабрике жироскопа "Телеоптик".
- Мислим да ту лежи наша велика шанса да се развијамо, унапређујемо и убрзамо раст наше економије, али и наших војних снага, рекао је премијер.



Он је подсетио на недавне вежбе у Никинцима где се "Лазар" перфектно показао, а да је сада и "Нора" на посебним испитивањима, и да је план да
Војска Србије има укупно 18 тих средстава у свом систему одбране.

Припадници 250. ракетне бригаде уручили су премијеру поклон у знак сећања на ускршњу посету, а он је узвратио речима да се нада да ће ускоро моћи њима да поклони "нешто чиме ће бити срећни и задовољни".
Пре заједничког доручка, Вучић је обишао касарну, а у краткој вежби војници су показали спремност и опремљеност бригаде, коју је председник Владе оценио веома успешном..


 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
16.04.2017
mp4 (61,67 MB)
Видео
16.04.2017
mp4 (56,58 MB)
Видео