Министарство одбране Републике Србије
 
12.04.2017.

Посета српским мировњацима у Либану и на Кипру



Делегација Министарства одбране и Војске Србије коју је предводио генерал-мајор Желимир Глишовић, заменик команданта КоВ, посетила је припаднике Војске Србије ангажоване у мировној операцији УН на Кипру UNFICYP и у мировној операцији УН у Либану UNIFIL.
 
Током посете сагледани су стање и услови у којима припадници Војске Србије извршавају задатке дефинисане мандатом мисије. Делегацију Министарства одбране и Војске Србије примили су шеф мисије и командант снага генерал-мајор Мајкл Бери и командант Сектора Исток бригадни генерал Аролдо Лазаро Саенс.
 
Разговарано је о досадашњем ангажовању Војске Србије у UNIFIL и Сектору Исток, тренутној политичко безбедносној ситуацији у зони операције и правцима даљег развоја мисије. Такође, делегација је посетила и Сектор Запад где су припадници Војске Србије ангажовани у саставу италијанског батаљона.
 
На крају посета, закључено је да су контингенти Војске Србије добро обучени, опремљени и мотивисани, као и да професионално и успешно извршавају све постављене задатке.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА