Министарство одбране Републике Србије
 
11.04.2017.

Улагање у спорт у војсци



Министар одбране Зоран Ђорђевић присуствовао је данас састанку Делегације Републике Србије при Међународном савету за војне спортове (CISM) са техничким руководиоцима и тренерима по спортским дисциплинама из програма CISM и референтима за физичку обуку у јединицама и установама Војске Србије, ранга бригаде, у Атлетској дворани Војне академије.

Улагање у спорт у војсци 
Осим састанка, у Дворани је одржан и стручни скуп „Развој физичке обуке у Министарству одбране и Војсци Србије“.
 
Министар Ђорђевић је истакао да ће Министарство одбране предузети све мере како би статус спорта у систему одбране био унапређен и побољшан.
 
- Министарство одбране ће пружити велику подршку развоју војног спорта. Обезбедићемо услове и унапредити објекте, сале и стадионе како би припадници система одбране могли да развијају навике за бављење спортом и физичким активностима. Сви треба да схвате предности таквог живота, а нама је циљ да нам људи буду здрави и физички способни. Не губите ентузијазам, добићете пуну подршку, поручио је министар одбране и додао да је изградња Атлетске дворане управо један од корака унапређења и развоја спорта у војсци.

Улагање у спорт у војсци 
Данашњем састанку присуствовали су и генерални секретар Атлетског савеза Србије Слободан Бранковић и шеф Делегације Републике Србије при CISM бригадни генерал Синиша Радовић.
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
11.04.2017
mp4 (26,4 MB)
Састанак