Министарство одбране Републике Србије
 
10.04.2017.

Сахрањени пилоти страдали у удесу авиона „Супер галеб Г-4“




Потпуковник Ненад Ћулибрк и капетан Дејан Пандуровић, који су страдали у петак у удесу авиона „Супер галеб Г-4“, сахрањени су данас на гробљима у Шапцу и Београду. Од двојице пилота опростили су се породице, родбина, колеге и пријатељи.
 
Потпуковник Ћулибрк сахрањен је, уз војне почасти, на Новом гробљу у Шапцу у присуству начелника Генералштаба Војске Србије генерала Љубише Диковића, саветника председника Републике Србије Милорада Симића, државног секретара у Министарству одбране Ненада Нерића, в.д. помоћника министра одбране за материјалне ресурсе Ненада Милорадовића и команданта Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране генерал-мајора Ранка Живака.
 
Опело су служили свештенство Шабачке епархије и владике Јован и Лаврентије.

Испраћају капетана Пандуровића на вечни починак, на Новом гробљу у Београду, присуствовали су министар одбране Зоран Ђорђевић, генерални секретар Секретаријата председника Србије Недељко Тењовић и в.д. помоћника министра одбране за политику одбране Милан Мојсиловић.
 
Капетан Миодраг Крстић, Дејанов класић, рекао је да су га колеге волеле због његовог „спортског духа и господских манира“.
 
- Био је узоран наставник летења, заљубљеник у спорт и путовања. "Била ми је част служити са тобом, нека ти је вечна слава", опростио се дирљивим говором капетан Крстић.
 
Пилоти потпуковник Ненад Ћулибрк и капетан Дејан Пандуровић страдали су током извођења редовне летачке обуке у школско-борбеном авиону „Супер галеб Г-4“ Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране Војске Србије, који се у петак срушио у рејону села Слатина код Шабца.
 
 
 
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА