Министарство одбране Републике Србије
 
29.03.2017.

Проглашени најбезбеднији возачи у 2016. години



Најбезбеднијим возачима у Министарству одбране и Војсци Србије у години за нама, министар одбране Зоран Ђорђевић уручио је данас признања и истакао да Министарство одбране и Војска Србије традиционално значајну пажњу посвећују безбедности саобраћаја.

Проглашени најбезбеднији возачи у 2016. години
 
- Наши припадници улажу значајне напоре у области безбедности саобраћаја, а резултати предузимања мера и активности у претходном периоду мере се веома повољним показатељима - рекао је министар одбране и посебно похвалио позитиван пример који дају најбезбеднији возачи који годишње прелазе, без незгода и прекршаја, више десетина хиљада километара.

У категорији подофицира, за најбезбеднијег возача проглашен је заставник Мирослав Радојковић из батаљона Војне полиције за специјалне намене "Кобре", који је током прошле године, без саобраћајних прекршаја и незгода прешао 49.600 километара.
 Проглашени најбезбеднији возачи у 2016. години

У категорији професионалних војника прворангирани је десетар Горан Радојевић  из крагујевачког 2. складишног батаљона Централне логистичке базе, који је прешао 35.919 километара специјалним возилима за транспорт опасног товара, док је најбезбеднији возач у категорији цивилних лица током прошле године био Саша Митровић, из Војнограђевинске установе Београд, који је за воланом различитих типова возила, без саобраћајних прекршаја и незгода, прешао 86.265 километара.
 
Министар Ђорђевић их је позвао да своје знање несебично поделе с млађим колегама, и додао да му је жеља да, као министарство и део државне управе, дамо позитиван пример осталима у тој веома важној области.
 
- Увек треба стремити да будемо још бољи, што је посебно тешко у вашем послу у коме се захтева добра концентрација и будност сваког тренутка. Ми ћемо са своје стране, осим унапређења нормативног дела, радити на обнављању возног парка, рекао је министар одбране најављујући "боља времена за све".
 Проглашени најбезбеднији возачи у 2016. години
Признања најбезбеднијим возачима уручена су на првој седници Савета за безбедност војних учесника у саобраћају у 2017. години којом је руководио в.д. помоћника министра за материјалне ресурсе др Ненад Милорадовић, а присуствовали су и представници јединица и установа Министарства одбране и Војске Србије, Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, Управе саобраћајне полиције, Агенције за безбедност саобраћаја и Саобраћајног факултета у Београду.

Осим анализе стања безбедности у саобраћају у 2016. години, коју су презентовали представници Агенције за безбедност саобраћаја, потпуковник мр Александар Гошић изложио је анализу која се односи на безбедност војних учесника, уз предузете активности у овој области у години за нама.
Он је изложио и предлог Методологије увођења и праћења индикатора безбедности војних учесника у саобраћају која је изграђена на бази наших и међународних искустава.
 
Чланови Савета закључили су да је ове године потребно наставити активности на побољшању безбедности војних учесника у саобраћају, посебно усмерене ка учешћу припадника Министарства одбране и Војске Србије у саобраћају, у својству возача возила у приватном власништву.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
29.03.2017
mp4 (141,4 MB)
Министар Ђорђевић
29.03.2017
mp4 (142,28 MB)
Седница