Министарство одбране Републике Србије
 
18.03.2017.

Сахрањен Дејан Ковачевић




На крагујевачком гробљу "Бозман" данас је сахрањен Дејан Ковачевић, радник Техничко-ремонтног завода који је настрадао у несрећи 28. фебруара са још тројицом колега.

Уз чланове породице, сахрани су присуствовали в.д. помоћника министра одбране за материјалне ресурсе Ненад Милорадовић, начелник Управе за организацију Сектора за политику одбране гененерал-мајор Слађан Ђорђевић, директор Техничког ремонтног завода Крагујевац потпуковник Душан Коварбашић, припадници Министарства одбране и Војске Србије, града Крагујевца, родбина, многобројне колеге и пријатељи.

Помен су служили свештеници Епархије шумадијске. Након опела, уз последњи поздрав колеги Дејану Ковачевићу, могло се чути да је и тог трагичног дана, обављајући професионално и одговорно свој посао, храбро притрчао у помоћ својим колегама који су се борили са ватреном стихијом, са којима је, нажалост, отишао у смрт.

На Варошком гробљу у Крагујевцу, јуче је сахрањен Жељко Николић, а сахрани је претходила и комеморативна седница у Скупштини града Крагујевца којој су присуствовали министар одбране Зоран Ђорђевић и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА