Министарство одбране Републике Србије
 
17.03.2017.

Изазови реформе војног здравства



Министар одбране Зоран Ђорђевић одржао је данас састанак са темом - реформа војног здравства, на којем је анализиран предлог реформе војног здравства у целини, као и његових саставних делова, укључујући и Војномедицинску академију. Састанку су присуствовали државни секретар Ненад Нерић, помоћник министра за људске ресурсе Милош Јанковић, начелник Управе за организацију Сектора за политику одбране генерал мајор Слађан Ђорђевић, заменик начелника Управе за војно здравство пуковник др Угљеша Јовичић и заступник начелника Војномедицинске академије пуковник проф. др Мирослав Вукосављевић.
 
Министар Ђорђевић са сарадницима је анализирао позитивне аспекте предложених решења, као и смернице за њихово побољшање. Оне су се превасходно односиле на функционално обједињавање предложених заједничких служби у циљу боље организације војног здравства, посебно у сектору лечења.
 
На састанку је договорена даља динамика рада ангажованих на реформи војног здравства како би се у што скоријем року израдило оптимално решење у најбољем интересу за све -  кориснике услуга војног здравства као и запослене у војном санитету.