Министарство одбране Републике Србије
 
17.03.2017.

Комеморација настрадалим радницима ТРЗ Крагујевац



У Скупштини града Крагујевца данас је одржан комеморативни скуп поводом погибије цивлиних лица Жељка Николића и Дејана Ковачевића који су трагично настрадали последњег дана фебруара у несрећи у крагујевачком Техничко ремонтном заводу.
 
Поред чланова породица Жељка Николића и Дејана Ковачевића и колега из ТРЗ Крагујевац, комеморацији су присуствовали министар одбране Зоран Ђорђевић, начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић, градоначелник Крагујевца Радомир Николић, директор ТРЗ Крагујевац потпуковник Душан Коварбашић, представници Министарства одбране и Војске Србије, као и многобројна родбина и пријатељи.
 Комеморација настрадалим радницима ТРЗ Крагујевац
Опраштајући се од настрадалих колега, заменик директора ТРЗ потпуковник Драган Жунић рекао је да је судбина хтела да Жељко и Дејан, који су истог дана почели да раде у Заводу, нажалост, заједно и настрадају у трагичној несрећи која је однела четири живота.
 
- Није било задатака који су остали неизвршени, осим последњег – да преживите – нагласио је потпуковник Жунић додајући да су, свесни свих опасности, Жељко и Дејан, без размишљања обукли „панцире“ и придружили се својим колегама ватрогасцима који су се борили против ватрене стихије.
 
Изражавајући најдубље саучешће породицама, потпуковник Жунић је тужном скупу поручио да, иако нису могли да сачувају своје колеге од трагичног краја, припадници Завода чуваће успомену на храброст и пожртвованост коју су показали, као и на време проведено са њима.

Градоначелник Крагујевца Радомир Николић рекао је да сви грађани тог града саучествују у болу породица настрадалих радника Техничког ремонтног завода, јер су они дали своје животе да би заштитили све грађане Крагујевца.
 
Цивилно лице Жељко Николић  је од 10.05.1994. године обављао  дужност  механичара за муницију и минско експлозивна средства на полигону за уништавање убојних средстава у Сектору за генерални ремонт и одржавање убојних средстава у ТРЗ у Крагујевцу. Рођен је 1972. године у Крагујевцу.  Отац је двоје деце.
 
Цивилно лице Дејан  Ковачевић је  од 10.05.1994. године обављао дужност механичара за муницију на полигону за уништавање убојних средстава у Сектору за генерални ремонт  и одржавање убојних средстава у Техничком ремонтном заводу у Крагујевцу. Рођен је 1973. године у Крагујевцу.  Био је ожењен, отац двоје деце.
 
Сахрана Жељка Николића биће одржана данас на крагујевачком Варошком гробљу, а сутра, на гробљу Бозман, биће сахрањен Дејан Ковачевић.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
17.03.2017
mp4 (120,77 MB)
Потпуковник Жунић
17.03.2017
mp4 (144,2 MB)
Градоначелник Крагујевца Радомир Николић
17.03.2017
mp4 (69,5 MB)
Комеморација