Министарство одбране Републике Србије
 
14.03.2017.

Састанак министра одбране с амбасадором САД



Министар одбране Зоран Ђорђевић и амбасадор Сједињених Америчких Држава Кајл Скот разговарали су о сарадњи двеју земаља у области одбране.
 Састанак министра одбране с амбасадором САД
Повод за данашњи састанак је учешће министра одбране на министарском састанку Глобалне коалиције против ИСИЛ-а, који се одржава у Вашингтону наредне седмице.
 
Обострано је позитивно оцењен висок степен билатералне војне сарадње и њен утицај на свеукупне односе две државе. Истакнут је и допринос САД процесу модернизације и опремања Војске Србије кроз многобројне донације, са посебним освртом на донацију возила типа HMMWV. Саговорници су током разговора разменили мишљења и о актуелној политичко-безбедносној ситуацији.

Састанак министра одбране с амбасадором САД 
Ђорђевић је истакао да Србија наставља да води избалансирану политику одбране, непрестано радећи на унапређењу и даљем развоју односа у тој области са свим државама и међународним организацијама, у складу са дефинисаним националним интересима. У духу такве политике, планирано је и учешће министра одбране Зорана Ђорђевића на министарском састанку Глобалне коалиције против ИСИЛ-а.
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
14.03.2017
mp4 (32,77 MB)
Састанак