Министарство одбране Републике Србије
 
08.03.2017.

Министар Ђорђевић са министром спољних послова Еритреје



Министар одбране Зоран Ђорђевић разговарао је са министром спољних послова Државе Еритреје Османом Мохамедом Салехом, који се налази у званичној посети Републици Србији. Том приликом се захвалио на принципијелној подршци Државе Еритреје легитимним напорима Србије на очувању свог суверенитета и територијалног интегритета.
 
Саговорници су разменили мишљења о политичко-безбедносној ситуацији у региону и свету, а министар Салех је упознат са актуелном позицијом и ставовима званичног Београда о питањима значајним за Србију, процесом приступања ЕУ, ангажовањем припадника МО и ВС у мултинационалним операцијама, као и активностима и резултатима Заједничких снага војске и полиције на спречавању прелазака и кријумчарења илегалних миграната на територију Србије.
 
С обзиром на то да је Република Србија лидер у региону у области војног образовања, као и да поседује огромно искуство и значајне капацитете у области војне медицине, констатовано је да су то области у којима је могуће реализовати билатералну војну сарадњу две земље.
 
Такође, министар Ђорђевић је истакао потребу усаглашавања и потписивања општег споразума у области одбране, као формално-правног оквира за развој будуће билатералне војне сарадње.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА