Министарство одбране Републике Србије
 
07.03.2017.

Министар Ђорђевић са изаслаником одбране Руске Федерације



Министар одбране Зоран Ђорђевић разговарао је данас са изаслаником одбране Руске Федерације пуковником Андрејем Киндјаковим. Том приликом, министар Ђорђевић је истакао да Србија спроводи избалансирану политику војне неутралности, као и да је посвећена развоју сарадње са свим нашим партнерима, на бази међусобног поштовања и уважавања. Министар је исказао захвалност за подршку руске стране нашим напорима да реализујемо главне спољнополитичке приоритете Републике Србије.
 
Констатовано је да су реализацијом заједничких активности билатералне војне сарадње у протеклом периоду ојачане функционалне и оперативне способности Војске Србије, те да ће се и убудуће развијати и интензивирати сви обострано прихватљиви облици сарадње.
 
Током разговора анализирана су сва најважнија питања досадашње сарадње и размотрени модалитети реализације активности планираних за наредни период, Исказано је обострано задовољство због све садржајније билатералне војне сарадње, која прати одличне опште и политичке односе две пријатељске земље.