Министарство одбране Републике Србије
 
22.02.2017.

Руски амбасадор уручио медаље припадницима Војске Србије




На свечаности поводом Дан бранилаца Отаџбине, амбасадор Руске Федерације у Србији Александар Чепурин уручио је медаље припадницима Војске Србије за јачање пријатељства и војне сарадње, као и учесницима достављања хуманитарне помоћи сиријском граду Алепу.

Медаље су добили капетан бојног брода Милан Коњиковац, пуковник Јовица Станојковић, пуковник Станко Милић, потпуковник Драган Петковић, потпуковник Небојша Милић, мајор Саша Јовановић, заставник Дејан Тасић, старији водник прве класе Ненад Коцић, десетар Љубиша Ивановић и Сања Перуничић.

Пријему поводом 23. фебруара -  Дана бранилаца Отаџбине, који је организован у Руској амбасади, присуствовао је председник Владе Србије Александар Вучић, министри у Влади Зоран Ђорђевић и Зорана Михајловић, начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић, српски патријарх Иринеј, директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић, чланови дипломатског кора, представници културног и јавног живота, а амбасадор Чепурин је рекао да Русија и Србија имају добру сарадњу, укључујући и војну и нагласио:

“Данас наше земље имају одличне перспективе у области војне и војнотехничке сарадње. Сутра ће ове перспективе постати стварност. Русија ће и даље подржавати Србију”.

Чепурин је додао да ансамбл Александров, који је у авионској несрећи у децембру изгубио скоро половину свог састава, доживљава препород и већ сутра имаће концерт у Кремљу те да се наступ тог ансамбла очекује у Београду на јесен.

Вест и фото - агенција Танјуг
photoФОТОГАЛЕРИЈА